Confidenţialitate

Campania #influencerpentruRomania a fost nominalizată la premiile Webstock

Campania #influencerpentruRomania a fost nominalizată la premiile Webstock în categoria „Best social good campaigns”. Inițiativa a strâns în jurul ei peste 500 de mici influenceri care au promovat, pe conturile personale, afaceri mici românești, dar și vedete și persoane publice care au susținut ideea.

Începută în iunie 2020, campania și-a propus să scoată în evidență rolul important al fiecărui utilizator de social media, transformând conturile personale într-un instrument de comunicare pus la dispoziția brandurilor românești. Actorul Cosmin Seleși și-a îndemnat urmăritorii să aleagă afaceri românești pe care doresc să le susțină, să le promoveze pe conturile personale, iar el a ales dintre propunerile utilizatorilor 20 de branduri pe care le-a promovat gratuit. Comunitatea strânsă în jurul acestei inițiative a depășit, în două luni, 500 de persoane care și-au susținut brandurile preferate.

Impactul campaniei a fost de peste 2 milioane de persoane, inițiativa fiind susținută media de peste 20 de publicații și alți influenceri și vedete precum Dorian Popa, Andreea Bălan, Codin Maticiuc, Cătălin Bordea, Alina Pușcaș și Lora. În cele patru luni de campanie, #influencerpentruRomania a avut peste 2000 de referințe în social media, pe Facebook și Instagram.

“Campania #influencerpentruRomania a fost o surpriză incredibilă pentru mine. Valul de propuneri pe care le-am primit m-a pus în contact cu oameni extraordinari, antreprenori români care nu erau în atenția publicului larg. Cred că cea mai important lecție a acestei campanii este că toți am descoperit puterea oamenilor, puterea comunității online, care a lăsat la o parte știrile negative și a contribuit la supraviețuirea unor branduri românești. Feedback-ul primit de la antreprenori mi-a demonstrat, încă o dată, că o faptă bună este mereu răsplătită cu bine”, spune Cosmin Seleși.

Gala Webstock Awards va avea loc în luna octombrie și se va desfășura pentru prima dată exclusiv online. Webstock Awards este competiția care oferă recunoaștere unora dintre cele mai inedite și creative proiecte din mediul online, lansate în ultimul an în România.