Confidenţialitate

Campania de vaccinare se mută în muzee, aeroporturi, gări, la munte și la mare, spune Valeriu Gheorghiță | AUDIO

Campania de vaccinare ajunge și în locații atipice: gări, muzee, aeroporturi, dar și la munte sau la mare.

Coordonatorul campaniei, medicul militar Valeriu Gheorghiță, spune că în acest fel vaccinurile antiCovid ajung și la persoane care se tem să intre într-un spațiu medical.

”Sunt persoane care evită să se prezinte într-un spital, care au o serie de temeri față de înțepături, față de injecții, față de ace, față de tratamente, față de doctori. Și atunci este bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi, vă dau exemplU: gări, muzee, aeroporturi, stadioane”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Platforma de vaccinare va permite, începând de mâine, şi programarea pentru vaccinul de la Johnson&Johnson.

Valeriu Gheorghiță precizează că în prezent sunt 31 de centre în 21 de judeţe care folosesc  bacest vaccin care se administrează în doză unică.

”Vor fi și celelalte județe implicate progresiv. O parte din populație își dorește să se vaccineze cu acest tip de vaccin și nu toți au medicul de familie care este implicat în acest demers de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În perioada 31 mai – 1 iunie va avea loc un maraton de vaccinare pentru adolescenti, dedicat tinerilor cu varse cuprinse intre 16 si 18 ani, spune coordonatorul campaniei de vaccinare:

”Ce înseamnă acest lucru? Adolescenții între 16 și 18 ani, fiind însoțiți de părinți sau tutorele legale se vor prezenta pe tot parcursul programului de lucru în centrele de vaccinare și vor beneficia de acest proces. De asemenea, vor fi la nivelul fiecărui județ unul sau două centre care vor avea activitate 24 de ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

25mai-16 Gheorghita maraton adolescenti

Foto: Ro Vaccinare/Facebook

X