Confidenţialitate

Campania de vaccinare antigripală din acest sezon începe săptămâna viitoare | AUDIO

Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală, a anunţat ministrul Sănătăţii. Imunizarea va fi gratuită pentru copiii cu vârste între 6 luni şi 5 ani, gravide, persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi personalul medical. Persoanele cu vârsta între 50 şi 65 de ani care nu au boli cronice vor primi o compensare de 50%.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Acțiunea de vaccinare propriu-zisă se va face fie la medicul de familie, fie la farmaciile incluse în program

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal compensat integral, iar acțiunea de vaccinare propriu-zisă se va face fie la medicul de familie, fie la farmaciile care sunt incluse în acest moment în program”, a spus ministrul Sănătății.

Lista farmaciilor autorizate

Lista farmaciilor autorizate, unde ne putem vaccina împotriva gripei sezoniere, poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Imunizarea o fac doar farmaciștii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară.

Procedura de vaccinare

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să se programeze telefonic în prealabil; să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puțin o dată vaccinați împotriva gripei sezoniere.

Apoi pot achiziționa serul antigripal în vederea administrării acestuia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premieră în chirurgia românească: Prima implantare de inimă artificială la un copil, realizată la Institutul de Boli Cardiovsculare și Transplant din Târgu Mureș | AUDIO