Confidenţialitate

Campania de vaccinare a ajuns și în Delta Dunării. Echipele mobile îi imunizează pe cei aflați în locuri izolate

Echipele mobile, care se deplasează în așezările aflate la mari distanțe de centrele de vaccinare, au ajuns și în Delta Dunării. Din cauza distantelor mari, locuitorii din Deltă priveau vaccinarea ca pe o sarcină aproape imposibilă, dar acum așteaptă în fața dispensarului sa fie imunizați.

Locuitorii din satul Sfântu Gheorghe-Deltă nu trebuie sa mai bată drumul, pe apă, tocmai până la Tulcea, pentru a se vaccina. Acum, vine vaccinul la ei, spune pensionarul Simeon Ivanov:

“Eu zic că trebuie să ne vaccinăm că, altfel, beleaua e mare. Toată lumea civilizată spune că e bine. Noi suntem mai deștepți decât ei? Noi suntem, vai de capul nostru!”

O echipă mobilă din orașul Sulina se prezintă în fiecare zi de marți a săptămânii pentru vaccinarea locuitorilor din Sfântu Gheorghe-Deltă. Trierea și înregistrarea este efectuată de asistentul comunitar al satului, Mira Bălan. Vaccinarea decurge bine, spune ea:

“O idee foarte bună, aceasta cu echipa mobilă. Foarte aproape de oamenii mai greu deplasabili. Cu ocazia asta s-au răzgândit și mulți dintre cei care nu își doreau din cauza deplasării”.

Pe lângă localnicii din Sfântu Gheorghe-Deltă, echipele mobile îi vor vaccina pe toți angajații pensiunilor și hotelurilor din zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu