Confidenţialitate

Camera Reprezentanților a votat pentru inculparea lui Donald Trump

Membrii Camerei Reprezentanților din Statele Unite au votat ambele articole de inculpare a președintelui american Donald Trump pentru abuz în putere, în vederea demiterii acestuia. Este al treilea preşedinte american supus acestei proceduri, potrivit CNN.

Şansele suspendării lui Donald Trump nu sunt însă foarte mari. Liderul senatorilor Republicani, Mitch McConnell, a declarat, imediat după încheierea votului, că nu există “nicio șansă” ca președintele să fie înlăturat din funcție de către Senat, care are votul final în cadrul procedurii.

Votul de acum a fost unul previzibil.

Camera Reprezentanților este dominantă de democrați, aşa că a fost de așteptat ca aceştia să aprobe continuarea procedurii de demitere.

Senatorii sunt însă majoritar republicani,din partidul care îl susține pe Donald Trump, așadar sunt șanse mici ca actualul președinte chiar să fie demis de la Casa Albă.

Unii congresmani îl acuză pe Donald Trump că a făcut presiuni asupra președintelui ucrainean să deschisă o anchetă împotriva principalului său contracandidat la alegerile de anul viitor, Joe Biden.

Până acum doar în cazul altor doi președinți americani camera inferioară a Congresului de la Washington a stabilit că ancheta trebuie să continue.

Procedura s-a oprit la Senat în ambele cazuri, iar cei doi și-au păstrat funcția. O situație care s-ar putea repeta acum şi în cazul lui Donald Trump.