Confidenţialitate

Camera Reprezentanților dezbate azi procedura de demitere a lui Donald Trump

În Statele Unite ale Americii, Camera Reprezentanților dezbate în aceste momente inculparea în cadrul procedurii demiterii președintelui Donald Trump.

Cele mai multe căutări pe Google din ultimele 24 de ore din Statele Unite au vizat această procedură deschisă împotriva președintelui american, depășind numărul celor care întrebau câte zile mai sunt până la Crăciun.

În camera inferioară a Congresului American se discută acuzațiile aduse lui Donald Trump, urmând să se voteze dacă se continuă cu procedura de demitere a președintelui – etapă în care ancheta ar ajunge la vot în Senatul American.

Camera Reprezentanților este dominantă de democrați și este de așteptat să aprobe continuarea procedurii de demitere.

Senatorii sunt majoritar republicani,din partidul care il sustine pe Donald Trump, așadar sunt șanse mici ca actualul președinte chiar să fie demis de la Casa Albă.

Unii congresmani îl acuză pe Donald Trump că a făcut presiuni asupra președintelui ucrainean să deschisă o anchetă împotriva principalului său contracandidat la alegerile de anul viitor, Joe Biden.

Doar în cazul altor 2 președinți americani camera inferioară a Congresului de la Washington a stabilit că ancheta trebuie să continue.

Procedura s-a oprit la Senat în ambele cazuri, iar cei doi și-au păstrat funcția.