Camera Reprezentanţilor a trimis Senatului articolele de inculpare a lui Trump în vederea demiterii

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, astăzi, o rezoluţie care prevede trimiterea în Senat a articolelor de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii.

Rezoluţia a fost aprobată cu un raport de voturi de 228 la 193. Un congresman democrat, Collin Peterson, a votat împotriva procedurii, informează CNN.

Echipa de campanie electorală a preşedintelui SUA Donald Trump a criticat dur procedura demiterii lansată de Camera Reprezentanţilor, catalogând-o drept o „farsă”.

„Această procedură a fost o farsă de la început şi nu este nimic altceva decât o încercare a democraţilor de a se implica într-un scrutin programat peste zece luni”, a declarat Brad Parscale, directorul echipei de campanie a lui Donald Trump.

După decizia Camerei Reprezentanţilor de a transfera Senatului articolele de inculpare a preşedintelui Donald Trump în vederea demiterii, sentatorul Mitch McConnell, liderul grupului parlamentar republican din Senat, a declarat că procesul ar putea începe marţi.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.

Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS