Camera Deputaților: Orele suplimentare ale polițiștilor vor fi plătite

Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, Ordonanța de urgență care modifică legea salarizării. Au fost majorate cu 15 la sută veniturile mai multor categorii profesionale, iar orele suplimentare ale polițiștilor vor fi plătite.

 

La puțin peste jumătate de an de la intrarea în vigoare, legea salarizării este modificată pentru a treia oară. Deputații au decis ca orele suplimentare ale polițiștilor să fie plătite cu 75 la sută din solda de bază, cu condiția să nu depășească trei procente din fondul de salarii.

De asemenea, jandarmii vor avea o indemnizație de zece la sută din solda de funcție atunci când participă la intervenții.

Medicii, asistentele și şoferii de ambulanţe au fost incluși și ei în grila de salarizare din 2022 și vor primi salariile majorate începând cu luna aceasta.

Nu în ultimul rând, deputații au majorat salariile și pentru directori din deconcentrate, pentru personalul din Consiliul Concurenţei, angajaţii Oficiului pentru Prevenirea Spălării Banilor și Agenția Națională de Integritate.

Opoziția a criticat dur modificarea atât de repede a legii salarizării. Deputații Cristian Seidler de la USR și Dan Vâlceanu de la PNL au spus că ceea ce face ministrul Muncii este o cârpeală.

”Este o lege făcută pe genunchi. Dovada: suntem la a doua ei modificare. Peticim lucruri. Guvernul României nu știe câte instituții există în România și nu le-a inclus în legea salarizării. Această lege va mai trebui peticită. Acesta este efectul unor măsuri negândite. Peticim legi”, a declarat Cristian Seidler.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Cât de mult poți sfida Parlamentul României să vii și să minți de la acest pupitru în halul ăsta?  Să vii să spui că ai făcut o lege bună, tu dând deja o ordonanță pentru că știai că legea-i proastă. Românii așteptau o lege corectă, o lege dreaptă a salarizării și au primit legea haosului. Există grave probleme în aproape toate domeniile de activitate”, a spus, la rândul său, Dan Vâlceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Replica a venit de la președintele comisiei de muncă a Camerei Deputaților, social-democratul Adrian Solomon, care a spus că doar legile lui Moise sunt făcute astfel încât să nu trebuiască modificate.

”Erare humanum est, perseverare diabolicum. orice lege făcută de noi aici este o lege făcută de oameni. Numai legile lui Moise erau de necontestat și de neumblat la ele și așa au rămas”, a susținut Solomon.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS