Camera Deputaţilor a respins moţiunea împotriva lui Tudorel Toader

Deputaţii au respins, miercuri, în şedinţa de plen, moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Documentul aduce în vizor guvernările PSD din ultimii 17 ani și precizează că membrii partidului au avut ca temă recurentă desființarea justiţiei independente.

PNL şi USR atrag atenţia „asupra asaltului pornit împotriva independenţei justiţiei” şi îi cer lui Tudorel Toader să nu promoveze în formă actuală acest proiect de lege.

Semnatarii moţiunii aduc aminte şi de Ordonanța 13 şi spun că doar reacţia societăţii civile, a instituţiilor, a organizaţiilor profesionale sau neguvernamentale şi a opoziţiei parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat.

Se mai explică faptul că PSD urmărește punerea unor procurori sau judecători în funcţii cheie, care să răspundă „doar la directivele preţioase ale partidului-stat”.

PNL şi USR mai spun că numirea lui Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, a creat aşteptări uriaşe, însă acestea au fost risipite când s-a depus proiectul de modificare a Legilor Justiţiei.

„Coaliția PSD-ALDE încearcă să ne arunce în trecut şi să readucă justiţia la cheremul clasei politice”, mai scrie în document.

Moțiunea a fost respinsă cu 104 voturi „pentru”, 162 de voturi „împotrivă” şi 7 abţineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS