Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu am făcut niciodată vreo faptă legală” | AUDIO

Călin Popescu Tăriceanu își păstrează imunitatea în ancheta „Microsoft”, dar lasă în urmă un moment antologic.

În încercarea de a-i convinge pe senatori să voteze împotriva cererii de începere a urmăririi penale trimise în Parlament de DNA, liderul ALDE a încercat să își invoce ca argument o carieră politică imaculată. Ce a ieșit?

„În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică, am fost pe rând deputat, ministru, prim-ministru, președinte al Senatului și nu am făcut niciodată vreo faptă legală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Călin Popescu Tăriceanu nu și-a remarcat eroarea de discurs și nici nu a revenit cu vreo clarificare.

„Vreo faptă legală? Dar chiar niciuna? Asta e de Guinness Book!”, a comentat, amuzat, gazetarul Cristian Tudor Popescu în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei” de la Europa FM.

Rezultatul votului, favorabil lui Călin Popescu Tăriceanu ca urmare a sprijinului PSD nu a fost o surpriză. Cât despre posibilele urmări, dincolo de reconfirmarea majorității PSD-ALDE în Senat, Moise Guran se așteaptă la „o fuziune între cele două partide”.

„În momentul de față ALDE este o pradă. Unii de la ALDE au vrut să se ducă la PNL, alții la Ponta. Cred că securizarea ALDE, în momentul de față, este doar în interiorul PSD. De aceea am putea asista la o fuziune”, spune el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.