Confidenţialitate

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie”

“Am luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul ‘DGASPC Teleorman’. Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei.

Indiferent de sentinţa definitivă, vreau să subliniez importanţa continuării dezbaterii şi adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, transmite Călin Popescu-Tăriceanu prin intermediul unui comunicat de presă transmis de ALDE.

Liderul ALDE amintește prin intermediul aceluiași comunicat, preluat și pe pagina de Facebook a partidului, de mitingul organizat de PSD pe 9 iunie.

”În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru statul drepți, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o prima sentinta în dosarul în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.

Deciziile anunțate în urmă cu puțin timp nu sunt definitive și pot fi contestate.