Călin Popescu Tăriceanu, la DNA Brașov în calitate de martor

Călin Popescu Tăriceanu a părăsit sediul DNA Braşov, unde a fost citat ca martor în dosarul retrocedărilor ilegale.

În aceeași cauză sunt inculpați Remus Truică și Paul al României. În legătură cu citarea sa ca martor, Președintele Senatului a transmis un comunicat de presă și nu a făcut nicio declarație înainte de a se întâlni cu anchetatorii.

La DNA Brașov, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns mai bine de o oră întrebărilor procurorilor legate de restituiri ilegale de bunuri. Aceste restituiri ar fi avut loc sau urmau să aibă loc, fără drept, către Paul al României, în schimbul unor procente promise de acesta persoanelor implicate. În dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu a fost citat ca martor la DNA Brașov sunt inculpați deopotrivă Paul al României, Remus Truică, dar și mai mulți foști consilieri sau angajați ai cancelariei lui Tăriceanu, pe vremea când acesta avea calitatea de prim-ministru.

Înainte de venirea la Brașov, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un comunicat de presă în care anunța că se va prezenta în fața procurorilor și acuza o scurgere de informații din partea DNA. Președintele Senatului a precizat că în mod voit nu a anunțat mai devreme prezența sa la sediul DNA Brasov, dorind sa vada daca acest lucru se va afla totuși în spațiul public inaintea zilei de astăzi. Nici la sosirea, nici la plecarea de la DNA, Calin Popescu Tăriceanu nu a făcut nicio declarație în fața jurnalistilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS