Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu este oficial suspect de abuz în serviciu | AUDIO

Fostul președinte al Senatului a primit calitatea de suspect într-un dosar penal în rem care vizează fapte de abuz în serviciu şi uzurpare a unor calităţi oficiale.

Ancheta vizează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menţinut în funcţie cu toate că, în anul 2015 magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au declarat – definitiv – incompatibil, după ce a avut afaceri cu instituţii ale statului.

Europa FM a investigat acest caz și a descoperit că, în 2016, când declara pe proprie răspundere că întruneşte condiţiile legale pentru a candida, Cristian Marciu avea, de fapt, interdicţia de a candida.

Călin Popescu Tăriceanu a fost azi la Parchetul General și susține că procurorii nu cunosc cum funcționează Senatul și care sunt atribuțiile președintelui acestui for:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri iar Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de preşedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate de a-l elibera din funcţie de Marciu.