Călin Popescu Tăriceanu ar putea renunța la candidatura la prezidențiale

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că președintele ALDE a decis să se retragă din cursa pentru Cotroceni, iar anunțul va fi făcut în ședința Biroului Politc Central, de la ora 16.00.

ALDE și Pro Romania discută susținerea lui Mircea Diaconu la președinție.

Potrivit mediafax, liderul ALDE și-ar fi anunțat deja colegii de intenția sa, iar un anunț oficial va fi făcut azi.

Surse politice sustin că  -cel mai probabil – în ședința Biroului Politic Național de la ora 16.00, formatiunea lui Călin Popescu Tăriceanu va decide ieșirea de la guvernare si o alianță cu Pro România.

Totodată, cele două partide intenționează să îl susțină pe Mircea Diaconu la prezidențiale. De altfel, fostul europarlamentar a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România. Actorul și-a anunțat ieri intenția de a candida.

Conducerea PSD se reunește de urgență la ora 17.00, la Palatul Victoria, în condițiile în care negocierile Dăncilă-Tăriceanu din aceAstă dimineață  au eșuat.

La discuția din aceAsta dimineață de la Guvern, premierul nu a venit cu o restructurare a cabinetului și nici cu un program de guvernare – așa cum a cerut ALDE, motiv pentru care nu este exclus cA partidul lui Tariceanu să decida parasirea coalitiei.

Sursele politice sustin că ALDE a reproșat PSD că în continuare girează un buget nerealist, programul de guvernare se bazează pe lucruri care nu pot fi făcute, iar restructurarea cerută, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizată.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS