Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu, ALDE: ”A fost un rezultat neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, consideră că la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție ”a fost un rezultat neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar de validare”.

„Odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte subiecte. Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a majorității votanților pentru acest subiect. E o dovadă că această temă nu a suscitat interesul necesar, pentru că, altfel, rezultatul votului – eu estimam că va fi 85% în favoarea răspunsului da – văd că cifra depășește 90%. O opțiune a fost totuși foarte clar exprimată, dar insuficient ca referendumul să fie validat”, a declarat, luni, Călin Popescu Tăriceanu.

„N-am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendmul nu a fost organizat de ALDE, nu s-a implicat ALDE”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, ar fi fost necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.