Confidenţialitate

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE

Călin Popescu Tăriceanu și alți membri ai ALDE au demisionat din formațiunea politică, potrivit unui comunicat remis presei luni seara de ALDE.

Demisiile sunt motivate de pregătirile pentru fuziunea partidului cu Pro România.

Conducerea ALDE a aprobat, în 8 octombrie, protocolului de fuziune între ALDE și PRO România. Hotărârea urmează să fie validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie.

„Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se arată în comunicat.