Confidenţialitate

California: Stare de urgență emisă pe fondul furtunii tropicale Hillary | VIDEO

Stare de urgență în statul american California – traversat în aceste zile de furtuna tropicală Hillary. Școlile au fost închise și zeci de zboruri sunt anulate în sudul regiunii. „Este vorba despre un eveniment meteorologic fără precedent” – suține primarul din Los Angeles. Mai multe locuințe și străzi au fost inundate inclusiv în celebraul oraș Palm Springs.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce a traversat peninsula Baja California din Mexic și a ucis un om, furtuna tropicală Hilary a ajuns în sudul statului american California.

Meteorologii au emis o avertizare de pentru “o cantitate potenţial istorică de precipitaţii”, care ar putea “provoca pe plan local viituri catastrofale, susceptibile să ameninţe vieţi omeneşti”, notează presa de peste ocean.

Deja mai multe străzi din Palm Springs au fost inundate – o localitate aflată într-o zonă cu deșert. În anumite regiuni – școlile au fost închise.

Departamentul Parcurilor Naţionale din Statele Unite a anunţat că parcul Death Valley a fost închis din cauza “condiţiilor periculoase de inundaţii”.
Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgenţă în cea mai mare parte a regiunilor sudice.

Speciliștii avertizează că există riscul formării de tornade.

Și oraşul San Diego se pregăteşte pentru inundaţii. Populaţia încearcă să le atenueze folosind saci de nisip, în timp ce Apărarea Civilă le-a cerut localnicilor să nu navigheze pe mare.

Hilary ar putea fi una dintre cele mai devastatoare furtuni care au lovit acest stat american în ultimul deceniu, susțin presa de peste ocean.

Statul California a fost zguduit și de un cutremur cu magnitudinea 5,1, dar nu au fost raportate pagube majore.

Sursa colaj foto: Twitter / NDNews Weather

Citește și: Tânăr salvat de elicopterul SMURD și Salvamont Caraș-Severin din Munții Țarcu, la cota 2100 | VIDEO