California: Incendiul de padure continua sa se extinda in parcul natural Yosemite

Este a 12-a zi în care peste 4 mii de pompieri încearcă să stingă focul.

Dezastru natural in California! Incendiul de pădure continuă să facă ravagii în parcul naţional Yosemite, una dintre principalele atracţii turistice ale Californiei.

Până acum, flăcările au distrus 76 de mii de hectare de vegetaţie, iar incendiul continuă sa se extindă, din cauza vântului şi a secetei din regiune.

Incendiul de pădure este unul dintre cele mai mari din istoria Californiei, iar coloanele de fum au ajuns să fie vizibile şi din spaţiu. Flăcările au ajuns la aproximativ 25 de kilometri de centrul parcului.

Până acum au fost distruse peste 111 de clădiri, dintre care 31 de locuinte. Iar peste 5.500 de clădiri, printre care 4.500 de case, sunt în continuare în pericol, potrivit Departamentului californian pentru Păduri şi Protecţie împotriva incendiilor.

Autostrada care permite accesul dinspre vest, numeroase drumuri, campinguri şi alte instalaţii din regiune au fost închise.

Este în pericol și de un lac de acumulare montan, care asigură apa potabilă pentru oraşul San Francisco. Calitatea apei riscă să fie afectată, dar autorităţile dau asigurări că situaţia este sub control.

Echipele de intervenţie încearcă acum să protejeze un grup de arbori sequoia, care se găsesc doar în această parte a lumii.

Incendiul a izbucnit pe 17 august. Până acum, în total, au fost mobilizaţi peste 4 mii de pompieri, care folosesc buldozere şi avioane pentru stingerea focului. Pompierii cred că va fi nevoie de câteva luni până când incendiul va fi stins în totalitate.