Confidenţialitate

Calendarul alegerilor locale 2016

Au mai rămas doar câteva zile în care se pot înscrie candidații pentru alegerile locale 2016.Candidaturile pentru primari, consiliile locale și consiliile județene pot fi depuse până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive pe 4 mai.

126 de partide, alianţe şi uniuni şi-au înscris la Biroul Electoral Central denumirile şi însemnele cu care vor candida la alegerile locale 2016.

Pe listă sunt partide politice vechi, prezente în Parlament: PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar şi partide ”noi”, precum UpR, Sebeşul verde, Alianţa Împreună pentru Săcele, Partidul Societăţii Ieşene, Partidul Comunitar din România, Partidul Săcălazului din România, Partidul Mândri că suntem Arădeni.

Campania electorală pentru alegerile locale începe pe 6 mai şi se va încheia pe 4 iunie, la ora 7:00.

În data de 5 iunie vom alege primarii, consiliile locale și consiliile județene.

În București vom alege primarul general al Capitalei, primarul de sector, consiliul local și Consiliul General al Municipiului București.

Președinții și vicepreședinții de Consilii Județene nu vor mai fi aleși de românii cu drept de vot. Aceștia vor fi desemnați prin vot indirect, de către membrii noilor consilii județene.

Alegerile Locale 2016 - Calendarul oficial al Alegerilor Locale 2016