Confidenţialitate

Câinii Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a vor fi îngrijiți de Prințul Andrew. Biografa casei regale: „Să recunoaștem, nu are altceva de făcut” | AUDIO

Celebrii câini ai reginei Elisabeta a II-a – din rasa Corgi – vor fi preluați și îngrijiți de Ducele şi Ducesa de York. Prinţul Andrew – Duce de York – şi fosta sa soţie vor avea grijă de Muick și Sandy. Suverana a avut peste 30 de câini din rasa corgi în timpul domniei sale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regina a îndrăgit rasa Corgi și de-a lungul vieții a avut peste 30 de exemplare. Cei mai mulţi descindeau din primul său exemplar – „Susan” – pe care îl primise la majorat, în 1944.

Regina a primit 2 căței în 2021: Un Dorgi – Fergus – și un Corgi – Muick

La începutul anului 2021, Regina primise în dar doi căţei, un Dorgi şi un Corgi, chiar de la Andrew. Căţeii i-au menţinut buna dispoziţie Reginei în timp ce ducele de Edinburgh se afla în spital și când Familia Regală se confrunta cu scandalul plecării prințului Harry și a soției sale, Meghan.

Regina l-a numit pe Dorgi „Fergus” – în memoria unchiului său, care a murit pe front în Primul Război Mondial. Pe Corgi l-a botezat „Muick”, după numele lacului de apă dulce Loch Muick de pe moșia Balmoral.

Regina a fost tristă când când Fergus a murit – în vârstă de doar 5 luni – la scurtă vreme după decesul prințului consort Philip.

Regina a primit un alt Corgi – Sandy, la aniversarea vârstei de 95 de ani

La împlinirea a 95 de ani, Elisabeta a primit un alt câine corgi de la Prinţul Andrew şi de la fiicele sale. Pe acesta, Suverana l-a botezat „Sandy”.

Câinii Reginei vor fi preluați de Prințul Andrew și fosta lui soție

Odată cu decesul Reginei, cei care vor prelua câinii reginei vor fi Prințul Andrew şi fosta sa soție, Sarah.

Biografa casei regale Ingrid Seward a spus sâmbătă, pe fondul speculațiilor cu privire la cine ar avea grijă de câini: „Ar părea cel mai logic ca corgii să meargă la Andrew… Să recunoaștem, nu are altceva de făcut”.

Sursa colaj foto: Facebook / HM Queen Elizabeth II și Queen Elizabeth News

Citește și: De ce o iubesc englezii pe Regina Elisabeta a II-a, simbol al „ordinii, continuității și tradiției” | AUDIO