Confidenţialitate

Caii sălbatici din Delta Dunării sunt duși la abatoare cu ajutorul unor traficanți, avertizează un grup de inițiativă. Ajung „specialități de Crăciun” | AUDIO

Grupul de intiativă „SOS Caii Deltei” cere autorităților române să ia atitudine în privința unor transporturi ilegale de cai din sudul Deltei către abatoare. Iubitorii de animale atenționează, într-un comunicat de presă, că în Delta Dunării acționează o rețea de traficanți de cai, sprijinită de unii dintre localnici. 

„Mafia cărnii de cai din  Delta Dunării. Specialități pe masa de Crăciun, cu binecuvântarea autorităților române.” Așa își începe grupul de ințiativă SOS Caii Deltei comunicatul de presă în care se menționează că a fost reluată practica trimiterii la abatoare a cailor sălbatici din Deltă.

Voluntarii vorbesc despre mai multe transporturi de cai adunați din sudul Deltei, în zona dintre grindul Perișor și canalul Dunavăț.

Ultimul transport a fost pe 8 decembrie.

Membrii SOS Caii Deltei spun că au sesizat Autoritatea Naţională pentru Exploatarea Animalelor și Direcția Sanitar Veterinară Tulcea.

Au depus plângeri la Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Române și la Parchetul General. Au atașat poze și filmări în care se vede cum sunt transportați caii pe apă, ce fel de mașini îi transportă și cum este organizat țarcul, inclusiv cu un culoar unde se poate realiza microciparea cu sprijinul medicului veterinar concesionar.

Voluntarii spun că unele dintre transporturi au fost oprite la sesizarea lor de către Poliție.

Transportatorii au fost amendați pentru lipsa actelor de transport, însă mașinile au fost lăsate să-și continue drumul spre abator.

Conducerea DSV Tulcea a confirmat ca a primit o sesizare și împreună cu poliția monitorizează zona Dunavăț pentru combaterea transporturilor ilegale de cabaline.

Subiectul este în atenția noastră, ne-au transmis și reprezentanții Prefecturii Tulcea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Delta Dunării și-ar putea pierde în viitor statutul de Rezervaţie a Biosferei, din cauza secetei și a temperaturilor ridicate