Cadrele medicale s-au autoizolat în Spitalul Județean Focșani

Managerul Spitalului Județean Focșani, dar și mai multe cadre medicale ale celei mai mari unități sanitare din Vrancea au decis să se autoizoleze în spital, pentru a nu-și expune familiile unei posibile infecții cu noul coronavirus.

Există suspiciuni cu privire la o posibilă infectare, după ce medici de la Spitalul Militar Focșani, confirmați deja cu COVID-19, au intract în contact cu personalul medical de la cel județean.

Deși spitalul județean se află în subordinea Ministerului Sănătății, Consiliul Județean Vrancea a alocat în regim de urgență pentru unitatea sanitară 11 milioane de lei, pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală, necesară în lupta împotriva COVID19.

Va fi cumpărat un aparat Real Time PCR și chiturile aferente pentru testarea cazurilor de COVID 19.

Vor fi cumpărate, de asemenea, concentratoare de oxigen.

Unitatea sanitară a achiziționat, în ultimele două luni, 45 de concentratoare, dar ar mai fi nevoie de cel puțin încă 40.

De asemenea, se are în vedere cumpărarea de ventilatoare, dar și de paturi și alt mobilier medical, pentru o eventuală extindere a secției de infecțioase.

Monitoare pentru funcții vitale, tărgi, cărucioare pentru transportul bolnavilor, dar și combinezoane, măști, ochelari, viziere și biocide se află de asemenea printre priorități.

O parte din fondul pe care spitalul îl are la dispoziție poate fi folosit și pentru premierea cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

De altfel, acestora li s-a pus la dispoziție un spațiu de cazare, pentru că se tem să mai meargă acasă la familii.

Atît managerul spitalului, cît și mai mulți medici și asistenți s-au autoizolat în spital de cîteva zile, ca să-și protejeze familiile.

Săptămîna aceasta, cadrele medicale din spitalul județean Focșani vor fi testate pentru infecția cu noul coronavirus în urma unui acord încheiat cu Institutul Cantacuzino.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS