Confidenţialitate

Cabinetul Orban III: 7 dintre miniștrii propuși au primit aviz negativ

Audierile miniștrilor din Cabinetul Ludovic Orban III s-au terminat. 7 dintre miniștrii propuși în cabinetul Ludovic Orban au primit azi aviz negativ. Este vorba despre Florin Cîțu, propus la Finanțe, Cătălin Predoiu, propus la Justiție, Costel Alexe, la Mediu, Monica Anisie, propusă la Educație, Ion Ștefan, la Dezvoltare, dar și Violeta Alexandru, propusă la Muncă, care a primit aviz negativ după ce nici măcar nu a răspuns la telefon.

Fiecare ministru a fost audiat telefonic, având la dispoziție câte 7 minute pentru a-și prezenta obiectivele și a răspunde la întrebările comisiei parlamentare.

Lista Cabinetului Ludovic Orban III este formată din miniştrii actuali. De asemenea, programul de guvernare este cel actual.  Votul de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului Ludovic Orban III are loc sâmbătă de la ora 11.

Potrivit procedurii stabilite, accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1 din Palatul Parlamentului, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit şi marcat vizibil.

Parlamentarii vor fi testaţi pentru noul coronavirus, înainte de a intra în sală. Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

Procedura vine în contextul în care Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că se va autoizola în urma confirmării infecţiei cu coronavirus în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, cu care s-a aflat în contact întrucât acesta a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

De asemenea, toţi membrii BPN al PNL şi senatorii liberali au intrat în izolare la domiciliu. Testul efectuat de Ludovic Orban, precum și testele realizate de miniștrii au ieșit negative. Este primul rând de teste, ceea ce înseamnă că aceștia rămân în continuare în izolare pentru 14 zile.

Miniștrii Guvernului Orban III

Raluca TURCAN

viceprim-ministru

Vasile-Florin CÎŢU

ministrul finanţelor publice

Marcel Ion VELA

ministrul afacerilor interne

Bogdan Lucian AURESCU

ministrul afacerilor externe

Marian Cătălin PREDOIU

ministrul justiţiei

Ionel Nicolae CIUCĂ

ministrul apărării naționale

Virgil-Daniel POPESCU

ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri

Lucian Nicolae BODE

ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor

Nechita-Adrian OROS

ministrul agriculturii și dezvoltării rurale

Costel ALEXE

ministrul mediului, apelor și pădurilor

Ion ŞTEFAN

ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei

Ioan Marcel BOLOŞ

ministrul fondurilor europene

Victor Sebastian COSTACHE

ministrul sănătăţii

Cristina Monica ANISIE

ministrul educaţiei și cercetării

Bogdan GHEORGHIU

ministrul culturii

Marian Ionuţ STROE

ministrul tineretului şi sportului

Victoria Violeta ALEXANDRU

ministrul muncii și protecției sociale