Confidenţialitate

C.T. Popescu: Important e că există miniștri care nu și-ar da demisia la ordinul domnului Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu. S-a întâmplat acest lucru în urma unei întâlniri pe care au avut-o luni seară la sediul partidului din Băneasa.

Sursele oficiale au mai spus pentru news.ro că Liviu Dragnea l-a amenințat pe Sorin Grindeanu că îi retrage sprijinul politic, fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare.

În spațiul public au apărut informații că PSD s-ar gândi și la o moțiune de cenzură în cazul în care Sorin Grindeanu refuză să-și dea demisia.

De altfel, publicistul și realizatorul emisiunii ”Avocatul Diavolului” de la Europa FM, Cristian Tudor Popescu, e de părere că ”este penibil” din partea PSD să depună o moțiune de cenzură pentru a da jos propriul Guvern.

Liderii PSD ar trebui să aibă o justificare solidă pentru a-l schimba pe Sorin Grindeanu, dar aceasta nu există în prezent, a precizat Cristian Tudor Popescu.

”Se întâmplă ce s-a mai întâmplat de-a lungul timpului cu postul de prim-ministru: factorul politic dorește la un moment dat să-l înlăture de acolo. Așa cum s-a întâmplat cu Radu Vasile, cu Victor Ciorbea, așa cum s-a întâmplat cu Victor Ponta înlăturat de domnul Dragnea. Domnul Dragnea dorește acum același lucru – partidul să-l dea jos pe șeful Guvernului. E penibil s-o facă, pentru imaginea partidului, prin moțiune de cenzură, pentru că moțiunea de cenzură trebuie să conțină o justificare care să intereseze întregul popor român, pentru că acesta este Guvernul României, nu este Guvernul PSD și nici al domnului Dragnea”, a declarat la Europa FM, Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu e de părere că motivele invocate de liderii PSD, precum nerespectarea programului de guvernare, nu sunt justificate.

”Va fi foarte subțire astfel de motivație (nerespectarea programului de guvernare n.r.) și dăunătoare pentru imaginea PSD. Faptul că premierul numit de domnul Dragnea nu respectă programul de guvernare este dăunător pentru imaginea lui Dragnea și a PSD-ului. Deci este foarte nerentabil să facă o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Și atunci, așa cum spuneam încă de săptămâna trecută, va proceda ca la Partidul Comunist: îl cheamă pe domnul Grindeanu, care e membru de partid, la convorbiri individuale, și acolo îi spune ”Sorine, e timpul să te îmbolnăvești și să te tratezi, e timpul să fii mâhnit, e timpul să fii obosit, cu toate că ești de câteva luni, dar e greu și să-ți dai demisia. Doar că dl Grindeanu nu vrea. De ce să-și dea demisia? Chiar nu are de ce în acest moment (să-și dea demisia n.r.). Nu i se aduc acuze legate de actul executiv, i se aduc acuze în raport cu partidul, că nu respectă și nu se consultă cu domnul Dragnea, cum observa doamna Firea.  Astea nu privesc actul executiv. Prin urmare domnul Grindeanu nu-și dă demisia, să vedem ce face domnul Dragnea în această situație”, a mai spus realizatorul emisiunii Avocatul Diavolului.

Cristian Tudor Popescu a adăugat că un aspect important din tot acest scandal este faptul că sunt cel puțin doi miniștri care nu vor să demisioneze la ordinul domnului Dragnea.

”Important este că există miniștri care nu și-ar da demisia acum, din acest Guvern, la ordinul domnului Dragnea. Doi miniștri, cel puțin, care nu vor pleca la ordinul domnului Dragnea: domnul tudorel Toader și domnul Viorel Ștefan, Justiția și Finanțele”.