Confidenţialitate

C. Dan și G. Firea vorbesc despre Balena albastră deși nu se știe dacă sunt copii care joacă așa ceva

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, vor merge, de marți, în mai multe școli din București pentru a le explica elevilor cât de periculos este jocul ”Balena Albastră”.

Șefele acestor instituții s-au arătat îngrijorate de acest PRESUPUS fenomen, deși nu știu dacă există copii care au intrat cu adevărat pe acest joc, apărut în Rusia.

În mai multe intervenții televizate, Gabriela Firea, a declarat că sunt suspiciuni că unii copii ar juca Balena Albastră, fără să precizeze dacă există și dovezi în acest sens sau dacă au fost verificate computere sau telefoane mobile. La rândul său, Carmen Dan, le recomandă părinţilor şi profesorilor să supravegheze atent comportamentul elevilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna trecută, ministrul Carmen Dan declara că nu s-a stabilit nicio legătură între acest joc și decesul unor adolescenți din România.

De altfel, surse din poliție au declarat pentru Europa FM că, până acum, în niciun caz de deces sau violență în rândul tinerilor nu s-a confirmat o legătură cu jocul din Rusia.

Și la Vâlcea, prefectul Radu Renga i-a chemat mâine la discuții pe reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului Școlar, pentru a afla dacă în localitățile din județ există copii conectați la jocul Balena albastră.

Într-o declarație pentru Europa FM, prefectul a explicat că reuniunea are scop preventiv. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia. Peste 130 de adolescenți s-ar fi sinucis din cauza acestui joc,motiv pentru care tânărul care l-a inventat a fost arestat.