Confidenţialitate

BUZĂU: Tânăr cercetat după ce a vândut pe internet subiecte despre care pretindea se dau la BAC

Un tânăr de 22 de ani din Buzău este cercetat de polițiști după ce în iunie a vândut pe internet, contra unei sume de 100 de lei, subiecte despre care pretindea că se vor da la examenul de Bacalaureat.
Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz, în luna iunie, în urma unui atac cibernetic.

Tânărul de 22 de ani din Buzău ar fi creat o pagină web pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de Bacalaureat din acest an. După efectuarea plății anticipate pentru subiecte, bărbatul întrerupea legătura cu victimele.

Polițiștii susțin că acesta a folosit o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web. Subiectele erau oferite spre vânzare în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie.

„Persoana în cauză este bănuită că ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele”, se arată în comunicat.

În urma investigațiilor, polițiștii l-au identificat pe tânărul de 22 de ani din Buzău, dar și o victimă de 19 ani din județul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfășurare.

Polițiștii au făcut o percheziție în locuința suspectului, de unde au fost ridicate mai multe echipamente IT și terminale mobile susceptibile a fi fost folosite în activitatea ilicită.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar, iar polițiștii continuă cercetările pentru fraudă informatică.