Buzău: Subofiţer militar reţinut pentru fabricare ilegală de ţigări

Un subofiţer de la o unitate militară din Buzău şi un complice au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile pentru producerea şi comercializarea ilegală de ţigări, precizează News.ro.

Polițiștii au găsit la locuinţele lor peste 190 de kilograme de tutun, utilaje de produs ţigările şi peste 6.000 de ţigări confecţionate artizanal.

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada mai – septembrie 2017 o grupare formată din 12 persoane ar fi procurat tutun şi ar fi produs ţigări pe care le-ar fi valorificat în judeţul Buzău.

Gruparea a cauzat statului un prejudiciu estimat la 1.000.000 de lei, după ce peste 600 de kilograme de tutun ar fi fost valorificate şi oferite spre vânzare în judeţul Buzău.

Conform unor surse judiciare, unul dintre bărbaţii reţinuţi este subofiţer la o unitate militară din Buzău, precizează sursa citată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS