Buzău: Soţia directorului „Atac de Buzău”, prinsă în flagrant pentru santaj

Soţia directorului publicaţiei „Atac de Buzău” a fost prinsă în flagrant după ce a primit de la primarul comunei Poşta Câlnău 500 de lei. Anchetatorii sustin că bărbatul şantajat ar fi fost ameninţat cu publicarea unor informaţii defăimătoare pentru a plăti lunar 1.000 de lei.

Poliţiştii au făcut cinci percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Piteşti, la locuinţele a trei persoane, doi bărbați și o femeie, bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj. Din locuinţele lor au fost ridicate telefoane mobile, laptop-uri si unităţi centrale. Soţia directorului publicaţiei „Atac de Buzău”, Oana Galaton, si cei doi barbati, sunt bănuiți că, începând din vara anului 2014, ar fi amenințat bărbatul șantajat cu publicarea unor informații defăimătoare, dacă acesta nu acceptă plata a 1.000 lei lunar, sub forma unui contract.

In plus, prin aceeasi metoda ar fi santajat alte șase persoane din județul Buzău. Surse din cadrul anchetei sustin ca printre acestea s-ar afla si un fost deputat PSD de Buzău, Marian Ghiveciu.

De altfel, acesta a declarat pentru Mediafax ccă a fost sunat de multe ori de cei de la „Atac de Buzău”, care i-au cerut importante sume de bani și bunuri, în final fostul parlamentar depunând plângere la Poliție împtriva celor trei.

Directorul publicaţiei „Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, soţia acestuia, şi fostul director al postului OTV, Doru Iuga, redactor al săptămânalului buzoian, au fost reţinuţi pentru şantaj, fiind suspectaţi că au cerut bani unor oameni de afaceri şi primari pentru a nu publica materiale despre ei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS