Confidenţialitate

Buzău: Sandwich-uri cu salam sau alte mezeluri grase, la magazinele din apropierea școlilor

Sandwich-uri cu salam sau alte mezeluri grase și sucuri acidulate este ceea ce au găsit inspectorii OPC la chioșcurile alimentare din apropierea școlilor buzoiene. Asta cu toate că există o listă de produse interzise la comercializare în chioșcurile din incinta unităților de învățământ sau din vecinătate. Comercianții au primit amenzi și avertismente, iar inspectorii de la Protecția Consumatorului au promis că vor reveni.

În absența ”Cornului și laptelui” program care va debuta cu întârziere în școlile din județul Buzău, din cauza licitației, chioșcurile din incinta sau din apropierea școlilor rămân sursa de aprovizionare a elevilor pentru gustarea din pauza mare. La aceste chioșcuri au ajuns în control și inspectorii OPC în ultimele două săptămâni.

Ei au verificat 15 puncte comerciale și au dat sancțiuni la mai mult de jumătate dintre ele. Pe rafturi au fost găsite adevărate bombe calorice: sandwich-uri cu salam cu șuncă sau alimente cu un conținut crescut de zahăr, dar și sucuri acidulate. Asta cu toate că pentru comercianții care vând produse alimentare școlarilor există o listă lungă cu produse considerate nesănătoase și interzise la vânzare.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au dat 4 amenzi în valoare totală de 20 000 lei și 4 avertismente. Ei vor reveni atunci când în școli va debuta programul ”Cornul și laptele” și vor verifica ambele categorii de alimente. Programul guvernamental întârzie din cauza licitației care urmează să se încheie în câteva zile.