Buzău: O femeie s-a întors în țară dintr-o zonă din Italia afectată de coronavirus. A fost plasată în carantină

Femeia care a sunat în Buzău la 112, imediat după ce a coborât dintr-un autocar cu care s-a întors din Italia, este izolată timp de 14 zile în tabăra de la Arbănaşi.

Reprezentanții Prefecturii Buzău au anunțat că, inițial, femeia în vârstă de 52 de ani sosită din Italia a fost preluată de ambulanță, apoi a fost transportată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde a stat internată câteva ore, într-o aripă a secției în care nu se afla niciun alt pacient.

„Pe parcursul internării, femeia a fost examinată medical și i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor medicale, care au fost trimise la Institutul Matei Balș din Capitală. În cursul nopții, buzoianca a fost preluată de ambulanța specială și a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănași”, au spus reprezentanții Prefecturii Buzău.

Aici i-au fost asigurate apă, hrană, produse de igienă și asistență medicală permanentă.

Potrivit surselor citate, femeia nu prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus și va rămâne izolată timp de 14 zile.

Femeia a sunat duminică la 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS