Buzău: O elevă a fost bătută în microbuzul școlar

Anchetă a Poliției într-o localitate din județul Buzău, după ce o fată de 12 ani a fost bătută de un coleg, în timp ce se aflau într-un microbuz școlar.

Polițiștii s-au autosesizat în acest caz, după ce pe internet au apărut imagini video din care reiese că eleva a fost bătută.

Șoferul microbuzului, deși a auzit țipele din spatele vehiculului, nu a intervenit, scriu jurnaliștii buzoieni.

„Dă-i dă-i. dă-i dă-i (strigă copiii). Mai dă-i una de sfârșit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Buzău, Mihai Drăchiciu, spune că a fost deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu după imagini apărute pe o rețea de socializare cu privire la agresarea unei minore de către un coleg de clasă. Din verificările efectuate a reieșit că a fost vorba de un conflict spontan ce a avut loc într-un mijloc de tranport după terminarea orelor de curs. Precizăm că polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările referitoare la incidentul în cauză. La acest moment părinții nu au întocmit plângere penală în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șoferul microbuzului a declarat pentru știridebuzau.ro că a obsevat, în timpul cursei, că în spatele microbuzului are loc o altercație între elevi:

„A bătut-o rău. Erau și copiii de față. Era plină de sânge. Mi-e frică de asemenea persoană că am înțeles că e agresiv. Eu îi învăț de bine, să fie cuminți dar nu te înțelegi. Era gălăgie multă în microbuz și nu am auzit ce se întâmplă. Dădea cu picioarele în ea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul școlii, citat de jurnaliștii buzoieni, spune că nu mereu sunt însoțitori în microbuzele școlare, așa cum cere legea, și de aceea a fost posibilă producerea incidentului, de vineri după-amiază.

Elevul violent nu se află la prima abatere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS