BUZĂU: Nouă persoane cercetate după ce au agresat medici la Spitalul Judeţean

Nouă persoane sunt cercetate de poliţiştii buzoieni, după ce, joi noapte, au provocat un scandal la Spitalul Judeţean din Buzău, unde se afla o rudă de-a lor, forţând intrarea în Unitatea de Primiri Urgenţe şi agresând mai multe cadre medicale. Unul dintre cei nouă agresori a fost reţinut.

Aproape 40 de persoane au vrut să intre, joi seară, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde se afla o rudă de-a lor. Bărbatului i s-a făcut rău la o pomană, iar apropiaţii săi veniţi la spital au provocat un scandal, pe motiv că acesta nu este îngrijit cum trebuie.

Scandalagii au forţat intrarea în curtea Spitalului Judeţean Buzău şi au devenit agresivi în momentul în care nu au fost lăsaţi să intre la UPU. Paznicii spitalului nu au mai putut interveni, din cauza numărului mare de scandalagii, aceştia reuşind să intre la UPU.

”Un grup de etnie romă, în număr de 30-40 de inşi, a forţat intrarea în spital şi la UPU. Au produs panică, cadrele medicale foarte speriate, au îmbrâncit medicii, asistentele şi infirmierele. Paznicii spitalului s-au mobilizat, dar numărul mare al celor care au bruscat intrarea i-a copleşit, conform protocolului, au sunat la Jandarmerie, care au venit în număr mare şi au gestionat situaţia”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

El a spus că în aceste situaţii medicilor le este foarte greu să se protejeze.

”E foarte greu de spus cum ne-am putea proteja, dar prin firma de pază şi cu sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei, sperăm să ne protejăm. Noi aici salvăm vieţi, nu ne gândim că vom fi atacaţi sau bătuţi, dar din păcate se întâmplă şi accidente care aduc un mare dezavantaj spitalului, oamenii se sperie, nu vor să mai vină să lucreze la Urgenţe, nu vor să mai facă gărzi, tocmai din cauza acestui comprtament agresiv al unora”, a mai spus Damian.

Şeful UPU al Spitalului Judeţean Buzău, Adrian Zoican, a declarat că medicul de gardă a fost agresat de cetăţenii de etnie romă.

”Un grup de aparţinători a forţat dispozitivul de pază, au pătruns în zona de urgenţe de cod roşu unde sunt pacienţi critici, au produs agitaţie, a fost bruscat medicul de serviciu, o infirmieră a fost agresată de unul dintre aparţinători, nu e normal să se întâmple aşa ceva. Erau agitaţi, speriaţi, foarte agresivi, nu şi-au mai dat seama ce fac. A fost un moment în care s-a văzut clar că suntem expuşi oricărei persoane rău intenţionate”, a spus Adrian Zoican.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu, în urma scandalului provocat la Spitalul Judeţean, nouă persoane, femei şi bărbaţi, au fost ridicate şi duse la audieri. Un bărbat de 54 de ani din Bucureşti a fost reţinut, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Până acum, nicio persoană agresată nu a depus plângere la Poliţie.

Romii implicaţi în scandalul de joi seară fac parte din clanul Pistol.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS