Buzău: Criminal evadat dintr-un spital de psihiatrie

De mai bine de 19 ore, polițiștii și jandarmii din Buzău și din județele învecinate caută un individ extrem de periculos care a evadat dintr-un spital pentru măsuri de siguranță. Bărbatul are 53 de ani și din 2008 este închis în această unitate după ce și-a ucis cu sânge rece mama , iar psihiatrii au stabilit că el nu are discernământ.

Este alertă în continuare în județul Buzău dar și în județele învecinate . Forțe importante au fost mobilizate în căutarea unui infractor deosebit de periculos care a reușit să fugă de sub supravegherea personalului din Spitalul pentru Măsuri de Siguranță de la Săpoca-Secția Ojasca.

Bărbatul are 53 de ani , iar pe ultimii 8 și i-a petrecut în acest spital fiind condamnat pentru că și-a ucis mama. Crima a fost una extrem de sângeroasă, iar medcii au stabilit că bărbatul a comis gestul pe fondul unei afecțiuni psihice. Din acest motiv el a ajuns să își ispășească pedeapsa într-un spital de neuropsihiatrie.

Bărbatul a reușit să evadeze marți dimineață, dar dispariția a fost anunțată după circa patru ore. Acest fapt a făcut ca operațiunile de localizare și prindere să fie mai dificile dat fiind că arealul în care este căutat individul este acum mult mai mare. S-au instituit filtre în trafic, în gări și autogări, iar măsuri similare sunt și în județene limitrofe. De asemenea au loc căutări cu câini de urmă pentru eventualitatea în care bărbatul s-ar fi ascuns într-un perimetru apropiat spitalului din care a evadat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS