Confidenţialitate

Buzău. Corpul de control face verificări la Liceul B. P. Hașdeu. Mama unui elev îl acuză pe director că îl hărțuiește pe fiul ei

Corpul de control al ministrului Educației face verificări la Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, după ce mama unui elev îl acuză pe directorul instituției că îi hărțuiește pe ea și pe fiul ei.

Problemele au apărut în urmă cu doi ani, când băiatul a primit nota 2 la purtare pentru că a luat în râs profesoara de desen, decizie pe care mama a contestat-o la Tribunalul Buzău și a câștigat în primă instanță.

Mama elevului Andrei Alexandru Voicu de la Colegiul Haşdeu din Buzău i-a prezentat ministrului Educației situația prin care trece, iar Monica Anisie a trimis Corpul de control la liceu pentru verificări.

Elena Voicu spune că de un an de zile ea și copilul se simt hărțuiți de directorul școlii, care i-a făcut chiar plângere penală acuzând-o că a falsificat o scutire medicală, ceea ce s-a dovedit complet neadevărat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții liceului au fost contactați de echipa știrilor Europa FM, însă aceștia au refuzat să facă declarații despre acest caz, spunând că încă sunt în derulare verificările Corpului de control. Au menționat că vor face precizări la finalul verificărilor.

Băiatul a primit nota 2 la purtare, după ce pe un grup de Facebook cu elevii școlii şi-a ironizat profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip şi versurile unui cântec.

„Băi băieţi, eu zic să facem o mişcare prin care să îi găsim profei de desen un băiat de care să se lipească. Între timp Colegiul Hasdeu e liceul în care e interzisă purtarea bărbii şi părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minţi ale sistemului de învăţământ, acest struţo-cămilă al artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi a desena”, a scris elevul Andrei Voicu.

Videoclipul a fost filmat în urmă cu mai mulţi ani, când profesoara cânta într-o trupă etno, dar este în continuare pe YouTube (video aici).

Mama băiatului a câștigat în primă instanță vara trecută anuluarea acestei pedepse, iar în luna februarie este așteptată o decizie definitivă.