Confidenţialitate

Burgenland, Austria. O lecție de turism (2)

Cât timp părinții se află la saună, masaj, Spa sau la degustarea de vinuri, copiii pot fi lăsați la grădiniță.

Există, de asemenea, o mini- grădină zoologică, ale cărei vedete sunt niște măgăruși. Stațiunea are un lac artificial, o plajă cu nisip fin și o peninsulă pe care e amenajat un foișor în care se pot organiza nunți, așa că nu e de mirare că tinerele cupluri aleg să-și petreacă aici luna de miere.

Deși cei care vin aici o fac pentru a se relaxa și pentru a-și încărca bateriile după un an de muncă, asta nu înseamnă că se pot plictisi; există două terenuri de volei, unul de fotbal, un mini-golf și terenuri de tenis -în aer liber sau în sală (foto2). Dincolo de asta, Vila Vita este un loc în care se face turism ecologic. Construcțiile sunt integrate în peisaj, iar pe aleile complexului nu ai voie să folosești autoturismul.

Deplasarea se face doar cu mașinuțe electrice, extrem de simplu de manevrat, sau cu cele 500 de biciclete puse gratuit la dispoziția oaspetilor. Însă ceea ce face din Vila Vita cu adevărat o stațiune eco este faptul că 85% din energia folosită provine din utilizarea biomasei, a panourilor solare și fotovoltaice.

Un turn înalt de 25 de metri găzduiește Centrul Energiei Regenerabile, o combinație de succes între funcționalitate, design, modernism și măsuri de protecție a mediului. Iar rezultatele se văd: urmare a acestei strategii, nivelul de poluare a fost redus cu 800 de tone de CO2 pe an.