Bulibașa din Gilău va fi înmormântat lângă Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial

Bulibașa din Gilău, județul Cluj, va fi înmormântat lângă … eroii din Al Doilea Război Mondial. Mai exact, într-o zonă din cimitir dedicată acestor eroi. Locuitorii comunei sunt revoltați, mai ales că din punct de vedere legal nu se poate face nimic – transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu .

Bulibașa din comuna Gilău, de lângă Cluj, Rudi Varga, în vârstă de 78 de ani, a murit săptămâna trecută. Familia dorește să-l îngroape în cimitirul comunei, chiar într-o zonă dedicată eroilor din Al Doilea Război Mondial.

Fiica acestuia – Dana Rozalia Varga, consilier de stat în guvernul Dăncilă – a comandat deja groapa în cimitir, chiar lângă un monument dedicat Eroilor .

Primăria a convocat o ședință extraordinară, a consultat juriști și avocați, dar a ajuns la concluzia că nu poate împiedica înmormântarea în locul ales, pentru că nu există un regulament de funcționare a cimitirului, prin care să fie delimitate zonele.

Înmormântarea e programată mâine, iar slujba va fi oficiată chiar de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

Liderul comunității rome din Gilău a devenit cunoscut în urmă cu câțiva ani, cand a dat în judecată statul român pentru returnarea unei cantități mari de aur confiscată comunității în comunism.

La finalul procesului a obținut restituirea a doar 8 kilograme de aur.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS