Bulgaria: O femeie a incercat sa se sinucida in public

Femeia, în vîrstă de 37 de ani, s-a stropit cu petrol și și-a dat foc pe stradă.

O femeie din Bulgaria a încercat să se sinucidă în public. Ea și-a dat foc la periferia capitalei Sofia. Actul său aduce aminte de seria de autoincendieri din timpul crizei sociale din iarnă.

Femeia, în vîrstă de 37 de ani, s-a stropit cu petrol și și-a dat foc pe stradă. Nu e limpede din ce cauză a recurs la acest gest. Trecătorii au salvat-o rapid, dar ea a suferit arsuri pe aproape tot corpul și se află acum la spital, în stare critică.

Bulgaria a cunoscut un val de autoincendieri iarna trecută, pe unei crize sociale marcate de manifestaţii masive împotriva sărăciei şi corupţiei. În urma lor, premierul conservator Boiko Borisov a demisionat.

Trei dintre persoanele care și-au dat foc au invocat motive politice, iar celelalte şi-au justificat actul prin sărăcie şi disperare. Şapte bărbaţi au murit.

Un nou Guvern de tehnocraţi, susţinut de Partidul Socialist, a preluat puterea la sfârşitul lui mai, după alegerile legislative. Dar noua echipă aflată la putere s-a discreditat rapid numind un magnat de presă cu reputaţie îndoielnică la conducerea Agenţiei de Securitate Naţională, provocând un nou val de proteste faţă de oligarhie care continuă de două luni.

Între altele, manifestanţii au blocat timp de nouă ore, luna trecută, aproximativ 30 de deputaţi şi trei miniştri în Parlament.