Bulgaria insista ca Marea Britanie are nevoie de imigranti est-europeni

Guvernul bulgat a trimis un document Ministerului britanic de Interne

Bulgaria insista că Marea Britanie are nevoie de imigranti est-europeni.

Englezii nu sunt capabili să desfășoare munci grele sau nu sunt dispuși să renunțe la beneficiile sociale pentru activități sezoniere, arată un document trimis de Guvernul bulgar Ministerului britanic de Interne.

În document, bulgarii insistă că imigranții lor sunt în general tineri, necăsătoriți și educați.

Raportul arată că operatorii și fermierii din Marea Britanie nu găsesc să recruteze muncitori britanici, pentru că englezilor nu le place să locuiască în fermă. Fie nu pot, fie nu au capacitatea de a munci la intensitatea cerută. În plus, salariul minim nu-i stimulează pe englezi și nu-i determină să renunțe la beneficiile sociale pentru munca sezonieră.

Bulgaria neagă de asemenea că cetățenii săi ar exploata generozitatea britanică – în 2011, peste 16 la sută dintre britanicii apți de muncă au solicitat ajutoare sociale, în comparație cu cetățenii de alte naționalități, care au însumat aproape 7 la sută.

Argumentele bulgarilor vin după ce vineri, extremistul britanic Nigel Farage a atacat din nou într-un discurs imigranții români și bulgari. El a susținut Londra s-a confruntat deja cu un val de infractiuni din cauza imigrantilor est-europeni si ca tara ‘nu ar trebui sa deschida usa neconditionat Bulgariei si Romaniei’.