Confidenţialitate

Bulgaria: Cod portocaliu de ploaie și ninsoare. MAE a transmis o atenționare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, o informare privind tranzitarea Bulgariei, în contextul în care în țara vecină se află sub cod portocaliu de ploi și ninsori.

Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie anunță că în perioada 7–8 decembrie 2021, o parte însemnată a Bulgariei va fi afectată de căderi abundente de precipitații mixte însoțite de vânt, fiind emis un cod portocaliu de precipitații mixte sub formă de ploaie și ninsoare, însoțite de vânt puternic, pentru regiunile Blagoevgrad, Smolyan și Kârdjali.

„În acest context, autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele vizate de atenționare, adaptarea vitezei la condițiile de trafic, echiparea autovehiculelor pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, respectarea strictă a semnalizării rutiere și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Totodată, pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere”, a transmis MAE.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ctește și: PSD vrea o creștere a salariilor pentru profesori și cadre medicale, liderul PNL spune că nu s-a discutat acest lucru în coaliție | AUDIO