Bugetul PMB în 2020: Catedrala Mântuirii nu primește niciun ban. Traficul și poluarea, prioritare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat astăzi structura bugetului pentru anul acesta.

Cea mai mare sumă, de peste 500 de milioane de euro merge la „Fluidizarea traficului” și la „Combaterea poluării”, în timp ce pentru Catedrala Mântuirii nu se alocă bani în acest an. Primesc bani, în schimb, mai multe biserici din București.

„Pentru capitolul am alocat anul acesta o sumă mică în comparație cu anii anteriori, din cauza restricțiilor bugetare, 10,4 milioane de lei, adică aproximativ două milioane de euro. Am discutat cu Patriarhia Română, cum să fie alocată această sumă, fiind una mai mică comparativ cu anii anteriori, și practic ne-am sprijinit pentru întocmirea listei de priorități, ceea ce au considerat domniile lor să se realizeze în a acest an, am preluat și noi ca atare. Prin urmare, veți găsi o serie de biserici din Municipiul București, care sunt monumente istorice și care trebuie să fie reabilitate, consolidate, refăcute. Pratic, a fost o decizie de comun acord cu Patriarhia Română”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit planului de buget pentru 2020, prioritare pentru Municipalitate sunt fluidizarea traficului şi combaterea poluării, pentru care se alocă suma de 518 milioane de euro.

La Sănătate sunt prevăzute 100 de milioane de euro, în timp ce pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic se acordă 45 de milioane de euro. Pentru servicii puiblice la asistenţă socială – 115 milioane de euro, iar pentru servicii publice – 223 milioane de euro (aici intră și modernizarea rețelei de Termoficare).

De asemenea, Municipalitatea are de plătit credite de 184 de milioane de lei, precum și titluri executorii din litigii în valoare de 122 de milioane de euro.

Cultura va primi 153 de milioane de lei, iar pentru organizarea Campionatului European de Fotbal 2020 se alocă suma de 12,5 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS