Confidenţialitate

Bugetul de stat pe anul 2022, în Parlament. CCR ar primi cu 19% mai mulți bani, iar Administrația Prezidențială, cu 14% mai mult față de 2021

Dezbaterile din comisii vor fi reluate miercuri dimineață, de la ora 9.00. Printre bugetele avizate marți se numără cele ale ministerelor Energiei, Agriculturii, Dezvoltării, Muncii, Mediului, Sănătăţii, Apărării Naţionale, Afacerilor Interne şi Culturii.

De asemenea, au fost avizate şi bugetele SRI, SIE, SPP, STS, dar și Curtea Constituțională, Instanța Supremă și Senatul României.

Dezbaterile pe marginea bugetului de stat pe anul 2022 au început marți cu discuțiile din comisiile de buget finanțe.

Curtea Constituțională va primi un buget îndestulător, o creștere de aproape 19 procente, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu după ce comisia de specialitate a avizat pozitiv bugetul instituției.

Și la Senat bugetul a fost aprobat în comisiile de finanțe, care au mai validat și bugetul CNSAS. Instanța Supremă va primi un buget de puțin peste 300 de milioane de lei, în credite de angajament și credite bugetare iar Administrația Prezidențială primește cu aproape 14% mai mulți bani față de anul 2021. Și în aceste două cazuri avizele au fost pozitive.

Comisiile de specialitate vor discuta și miercuri proiectul de buget, urmând ca joi dimineața să depună rapoartele pentru ca apoi proiectul să fie dezbătut în plen.

PNL-PSDși UDMR își doresc să voteze bugetul pe anul viitor înainte de vacanța de sărbători.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Proiectul certificatului electronic COVID-19 pentru a merge la muncă, finalizat | AUDIO