Bugetul Capitalei în acest an: 5 miliarde de lei

Cea mai mare parte din această sumă – adică 1,5 miliarde de lei – revine sănătății, educației și culturii – spune primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea susține că este mândră de bugetul Capitalei, deși a fost criticată că a locat sume mari pentru biserici și statui.

Primarul Bucureștiului a spus și care vor fi proiectele prioritare în domeniul infrastructurii.

“Cel mai mare buget este pentru spitale – 83 milioane de euro, pentru proiecte de infrastructură – 80 de milioane de euro, iar aici sunt incluse pasaje, extinderi, penetrații, supralărgiri. Mă refer la Prelungirea Ghencea-Domnești, faza a doua a Pasajului Ciurel, în zonele Dimitrie Pompeiu, Doamna Ghica, Colentina, Petricani, Andronache, strada Jandarmeriei și toată șoseaua și toată zona spre Măgurele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general al Capitalei anunță că nu va tăia niciun leu din fondurile alocate culturii.

“Mă doare foarte mult ce se spune în aceste zile: să tăiem banii de la bisericile monument-istoric, să tăiem banii de la Centenarul Marii Unirii și … unde să-i ducem? Să rămână blocați într-un capitol bugetar, pentru că celelalte proiecte sunt bugetate. Mă refer aici la infrastructură. Nu voi tăia niciodată bani de la cultură, pentru că bani există. Totul este să știi cum să-i cheltui cu folos, cu pricepere, cu înțelepciune.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Firea a precizat că bugetul alocat anul acesta celor 15 teatre din București depășește 50 de milioane de euro, iar cele două muzee din subordinea primăriei – Muzeul Național al Literaturii și cel al Municipiului București vor primi în total peste 8 milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS