Confidenţialitate

Bugetarii responsabili de proiectele finanțate prin fonduri europene nerambursabile vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 50% | AUDIO

Bugetarii care se ocupă de proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv cele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, vor beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul proiectelor în care sunt implicați. Măsura apare într-un proiect de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Muncii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Creșterea salariilor se aplică în funcție de timpul alocat acestor proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Astfel, bugetarii care alocă până la 20 de ore pe lună acestor activități, vor primi 10% în plus la salariu, iar majorarea crește progresiv și ajunge la 50% în cazul celor care au peste 80 de ore lunar dedicate acestor proiecte.

Și până acum erau prevăzute astfel de creșteri salariale în cazul bugetarilor care se ocupă de proiecte cu fonduri europene, însă Ministerul Muncii i-a introdus în aceeași categorie și pe angajații instituțiilor publice implicați în implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Demnitarii nu pot beneficia de astfel de creșteri salariale, însă nu la fel se întâmplă când vine vorba despre primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Proiectul Ministerului Muncii mai prevede că personalul Direcției de Control Financiar preventiv va beneficia, de asemenea, de creșterea salariilor, cu până la 25%, în baza unor criterii stabilite prin Ordin al ministrului Finanțelor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: De teama că nu vor mai prinde pensii mai mari ca salariile, magistrații se retrag din activitate. 106 de judecători de la Instanța Supremă rămân cu 10.000 de dosare