Confidenţialitate

Buget mai mare pentru Ministerul Sportului | AUDIO

Ministerul Tineretului și Sportului va avea anul acesta un buget de aproape 550 de milioane de lei, cu peste 3% mai mare decât anul trecut.

Pentru sportivii care obțin performanțe anul acesta la Jocurile Olimpice și alte întreceri sportive, a fost prevăzută o sumă mai mică decât în 2020 – spune ministrul Eduard Novak:

20 de milioane de lei pentru sportivii de elită ai României. Banii vor fi folosiți pentru a acoperi indemnizațiile de lot sportiv pe perioada în care se pregătesc și participă la competiție, precum și pentru plata premiilor. Chiar dacă suma e mai mică decât în 2020, adică 28 de milioane, anul trecut s-au plătit datoriile istorice către sportivi. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak a spus și câți bani au fost prevăzuți pentru stadionul Arcul de Triumf.

Aproximativ 10 milioane de lei pentru punerea în funcțiune și întreținerea Stadionului Arcul de Triumf. (…) Sumele vor acoperi costurile cu taxe, avize și întreținerea în acest an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Eduard Novak a prezentat aceste date în comisia de buget-finanțe din Parlament, care a aprobat vineri bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.