Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE

Ministrul de Externe a anunţat joi, într-o postare pe Twitter, că, după demersuri diplomatice intense, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene, prima agenție a blocului comunitar de pe teritoriul României.

„Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de securitate cibernetică”, a scris Bogdan Aurescu.

Guvernul a aprobat, la începutul lunii octombrie, o ordonanţă de urgenţă prin care dădea atribuţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a Centrului european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice.

Instituția va îmbunătăţi coordonarea cercetării şi a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investiţiilor pentru cercetarea şi dezvoltarea tehnologică şi industrială în materie de securitate cibernetică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS