Confidenţialitate

Bucureștiul, teoretic în scenariul roșu. Ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

Prefectura Capitalei a anunțat că luni, de la ora 15.00, este ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Membrii acestuia vor constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se va hotărî, pe baza analizei prezentate de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, măsurile care se vor aplica, potrivit H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și pentru stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

Prefectul Capitalei spunea, duminică, întrebat dacă vor mai fi luate decizii în cazul în care rata de infectare scade sub 3: „Noi am pus această problema. Comitetul va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidență sub 3, noi tot trebuie să îl convocăm. Informăm Comitetul că rata a fost 3,02 și ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeași ședință să le anulăm”, a precizat Gheorghe Cojan.

Prefectul a explicat că decizia de închiderea sau nu a şcolilor aparține Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”.