Confidenţialitate

Bucureștiul se pregătește de un maraton de vaccinare, după modelul Timișoarei | AUDIO

După succesul centrului drive thru din Piața Constituției, Capitala se pregătește de un maraton de vaccinare, după modelul Timișoarei. De vineri, de la ora 16.00 la Sala Palatului și Biblioteca Națională se vor deschide 50 de fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer. Organizatorii au pregătit concerte de muzică clasică dar și sesiuni de informare cu medici din peste 10 specializări care vor explica beneficiile și riscurile vaccinării.

La Sala Palatului din București vor fi 40 de fluxuri de vaccinare non stop, de vineri și până duminică. Alte 10 vor fi organizate la Biblioteca Națională. Peste 1.200 de voluntari vor asigura imunizarea doritorilor, spune Viorel Junga, rectorul Universității de Medicină din București.

”260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenți și 500 de studenți.”

Noutatea acestui maraton vor fi transmisiunile live de la Sala Palatului dar și sesiunile de informare cu medici alergologi, infecționiști, pneumologi, endocrinologi, cardiologi sau de terapie intensivă.

”Se va realiza un studio video, la care pot participa, ca vorbitori, medici. Pe parcurs vor fi emisiuni de informare live”.

Tot la Sala Palatului vor fi organizate și sesiuni live de muzică clasică.

”Vor fi și mici momente muzicale de vioară și de pian, la etajul 1 se va auzi în sală, pentru a nu deranja foarte mult”.

Oficialii spun că nu au un target în ceea ce privește numărul celor care să fie imunizați în cadrul acestui maraton. Mai mulți sportivi de la Dinamo dar și artiști  au anunțar că se vor vaccina în aceste centre.

Adriana Sârbu