Confidenţialitate

Bucureștiul sărbătorește 556 de ani de la prima atestare documentară

În acest weekend Bucureștiul împlinește 556 de ani, iar ARCUB a pregătit mai multe suprize pentru bucureșteni.

Va avea loc primul festival de muzică alternativă  100%, iar sâmbătă, în Piața Constituției va avea loc iMapp Bucharest – pe fațada Palatului Parlamentului vor fi proiectate imagini 3D.

Festivalul de muzică alternativă Sound & Vision are loc în Gara Băneasa. Două scene vor găzdui 15 trupe alternative care vor concerta live și ateliere tematice de artă urbană.
Sâmbătă, din Piața Constituției, vom putea admira evenimentul iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume. Fațada Palatului Parlamentului, o suprafață de 23 de mii de metri pătrați va găzdui imagini 3D realizate de șase echipe de artiști, dar și un concurs de fotografie.

Sâmbătă, seara va începe cu un concert Argatu&Friends de la ora 19, după care pe scenă vor urca cei de la Suie Paparude care vor deschide concertul celor  de la Parov Stelar.
Cea de-a cincea ediție a Nopții Albe a Bucureștiului populează străzile cu animații proiectate, displayuri luminoase , jocuri laser și pictură live .

Parcul Cișmigiu se va transforma într-un spațiu de aventură pentru copii în cadrul evenumentului Kid„s City. Tot aici vor fi amplasate miniaturi ale unor clădiri reprezentative ale Capitalei.

În parcul Herăstrău va avea loc târgul Bucureștiului , o paradă a costumelor de epocă, statui vivante, dar și spectacole de acrobație și echilibristică.