Confidenţialitate

Bucureștiul nu va avea noi restricții și nu va intra în carantină, dau asigurări ministrul Sănătății și Prefectul | AUDIO

În Capitală nu vor urma noi restricții și cu atât mai puțin carantina, asigură ministrul  Sănătății, Vlad Voiculescu, și prefectul Bucureștiului, Alin Stoica.

Precizările vin după ce marți seară, în Monitorul Oficial, a apărut Ordinul secretarului de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, care schimbă criteriile de carantinare a unei localități, iar Capitala s-ar încadra pentru o astfel de măsură.

Prefectul capitalei, Alin Stoica, a explicat la Europa FM că în ciuda noilor criterii stabilite de Ministerul Sănătății, Comitetul pentru Situații de Urgență nu va lua alte măsuri în București.

”Nu, nu se schimbă absolut nimic pentru că și pe criteriile anterioare eram în aceeași situație și autoritățile sanitare au propus niște măsuri pe care le avem astăzi în aplicare. Măsurile respective au fost prelungite de sâmbătă, încă două săptămâni, și vedem deja rezultate. Indicele de infectare începe să scadă. Sigur, încă este suficient de sus ca să pună probleme sistemului sanitar, dar trendul este de scădere, deci măsurile funcționează.”

Aseară târziu, după publicarea ordinului în Monitorul Oficial, ministrul Vlad Voiculescu a explicat că  Bucureștiul nu va fi carantinat de Paști.

”Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat”, a adăugat ministrul Sănătății.

Și până acum, au mai fost momente în care Capitala a îndeplinit criteriile de carantinare, dar autoritățile au decis inclusiv, din rațiuni economice, să ia măsuri mai puțin restrictive.

Ministerul Sănătății a anunțat încă de acum câteva săptămâni că va schimba aceste criterii, unul dintre ele fiind numărul de testări efectuate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru