Bucureștiul mărește numărul de locuri la Terapie Intensivă | AUDIO

Bucureștiul își va mări capacitatea la terapie intensivă, în spitalele COVID aflate în subordinea Primăriei. Consiliul General a aprobat marți seara o rectificare bugetară, prin care se alocă fonduri spitalelor, special pentru noi locuri la ATI.

”În cele 6 spitale considerate Covid de către Ministerul Sănătăți avem la dispoziție 78 de paturi AT. Intenționăm să înființăm 10 paturi ATI la Spitalul Sf. Ștefan, 16 paturi ATi la Spitalul Victor Babeș și alte 25 de paturi ATI la Spitalul Colentina, pentru care, la acest moment, în perspectiva demersului, am depus documentația privind eliberarea certificatelor de urbanism, în vederea documentației ISU, o documentație incipientă demersului”, spune Vasile Apostol, director al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul General al Municipiului București a votat, totodată, extinderea proiectelor Primăriei prin care se acordă diverse ajutoare sau stimulente prin programe inițiate de vechea administrație.

”Extinderea limitei pentru stimulentele pentru persoane cu dizabilități și copii, pentru nou-născuți, pentru femei însărcinate, pentru familii monoparentale și pentru limitarea abandonului școlar, pentru acestea au fost prevăzute și se acordă de către Primăria Capitalei toate aceste stimulente, însă limita prevăzută în bugetul pe care dumneavoastră l-ați aprobat a fost deja atinsă și a fost nevoie ca noi să extindem această limită. De asemenea, limita a fost atinsă la subvenția pentru căldură și pentru trasportul public”, a declarat Primarul general, Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS